Kees van Overveld Maatwerk in gedrag en sociaal-emotioneel leren

België

Vlaamse scholen moeten het onderwijs meer gaan inrichten naar de maatregelen van het M-decreet. Leraren zullen nog beter moeten omgaan met leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. Het nieuwe type ‘basisaanbod’ zorgt voor handelingsverlegenheid. Zeker als het gaat om leerlingen met (ernstig) probleemgedrag.

Kees van Overveld biedt Vlaamse scholen vorming op maat bij het voorkomen en aanpakken van gedragsproblemen in het onderwijs. Het gaat daarbij om onderwerpen als groepsvorming, sociaal-emotionele ontwikkeling, pesten en interventies bij gedragsproblemen. In de afgelopen tijd hebben scholen uit het basisonderwijs, het buitengewoon onderwijs en het secundair onderwijs de expertise van Kees van Overveld ingeroepen. Hij verzorgde vorming op onder meer de volgende scholen:

Aalst: Don Bosco, Antwerpen: Kleine Comenius; Parcivalschool; Parcival BUSO; De Schakel; De Vuurtoren, Berchem: De Merode, Beveren: St. Rafael; Wegwijzer; Sint-Martinus; Sancta-Maria; Wonderwijs; Wegzijzer; De Zonnepit, Brussel: BS Etterbeek, Gistel: St. Godelievecollege, Kortrijk: SG Klavertje 4, Maaseik: De Wikke;, Merelbeke: Gilko, Ninove: St. Joris, Overmere: St. Jozef, Sint-Niklaas: Berkenboom Jonathanschool; Berkenboom Mozaiek; en Wilrijk: Lohrangrin.

Kees van Overveld is tevens een veelgevraagd spreker in Vlaanderen. Een greep uit de activiteiten van de afgelopen jaren:

Wilt u meer informatie over een studiedag, een workshop of een lezing? Zie hier de contactgegevens.

Boeken

De boeken ‘Groepsplan Gedrag’ voor het basisonderwijs en het secundair onderwijs worden in België uitgegeven door Uitgeverij Abimo. Lieven Coppens van ‘Boeketje Onderwijs’ recenseerde zowel het boek voor het basisonderwijs als het boek voor het secundair onderwijs. Kees van Overveld werkte ook mee aan het boek ‘De preventiepiramide. Preventie van probleemgedrag in het onderwijs’ van Johan Deklerck (K.U. Leuven). Het boek is verkrijgbaar bij Uitgeverij Acco.